Man U v Liverpool F.C. 0 – 3…

Vilken match. Vilken prestation. Vilken enorm glädje. Efter matchen mot Manchester United på OT fanns det knappt ord för att beskriva de 90 minuter jag precis bevittnat. Helt jävla underbart fantastiskt summerar nog känslan på bästa sätt. Det är sådana stunder som gör det värt att alltid stolt stå bakom sitt lag, i med- och motgång!

Jag skrev i mitt förra inlägg hur nervös jag blir nu för tiden när jag ska se en match på TV. Det var inte mindre nervöst den här gången kan jag lova. Fy fan! Hjärtat slår så fort och så hårt så man tror att det ska flyga ur kroppen. Det låter kanske underligt, men det är så det känns. Inte blir hjärtat lugnare av att vi genom våra senaste oerhört viktiga vinster är med och verkligen slåss om titeln i Premier League. Det gör bara nervositeten mer närvarande. Konstigt vore det ju dock annars. Tur är väl att man kan sänka några öl under matchtid, det sätter nerverna på plats till viss del, och vad är fotboll utan några pints?

På lördag väntar ännu en bortamatch, mot Cardiff. Den drabbningen är minst lika viktig som de tre poäng som plockades på OT. Kan vi vinna den, då vågar jag nästan lova att det väntar spel i Champions League nästa säsong. Dock får L.F.C. absolut inte underskatta Cardiff. De slåss för sin överlevnad i PL och kommer inte ge sig utan fight. Vi måste gå ut med samma inställning som mot Southampton och Man United, och återigen tänka att matchen i sig är en cupfinal där allt står på spel. Rullar vi bollen, gör snabba omställningar och utnyttjar vår fart så har vi mycket stora chanser att fixa tre poäng.

Efter matchen mot Cardiff väntar två matcher i rad hemma på Anfield. Sunderland och Tottenham gästar Liverpool F.C. med bara några dagars mellanrum. Vinst mot Cardiff och vi går in i dessa två hemmamatcher med ett guldläge. Jag ska själv på båda matcherna och nu är det fotbollsabstinens på hög nivå som tagit över min kropp. Längtan är stor, och saknaden om inte ännu större. Idag är det en vecka kvar till flyget lyfter. Tyvärr gjorde åren i England mig till obotlig fotbollsnarkoman utan chans att bli kvitt den ”drogen”. Ja, jag säger ”tyvärr” eftersom jag i dagsläget inte befinner mig där. Det är absolut inte så att jag vantrivs här i Gibraltar. Jag trivs verkligen med tillvaron. Jobbet, lägenheten, vädret etcetera, men som ni förstår, det är inte Liverpool! I vilket fall, det blir grymt att återvända.

I måndags bokade jag även semesterdagar och flyg till England mellan den 9 och 14 maj. Det är en ren och skär chansning, men om vi faktiskt mot förmodan skulle vara med och slåss om titeln ända fram till den sista, och kanske då avgörande matchen, mot Newcastle på Anfield så tänker jag absolut inte missa det. Tänk er vilken fest det skulle bli i Liverpool om vinst innebar förstaplatsen! Man måste våga drömma och jag skulle bli grymt besviken på mig själv om det ovan inträffar och jag inte har allt bokat och klart.

Dags att avsluta för den här gången, medan man fortfarande svävar på moln efter vinsten i söndags. Men kom ihåg! På lördag väntar ännu en ”måstematch”. Tre poäng, det är det enda som gäller!

YNWA

Kristian

4 reaktion på “Man U v Liverpool F.C. 0 – 3…

 1. Christian

  Tjena. Har läst lite grejer som du skrivit och vad jag förstått har du bott i Liverpool några år? Vi ska dit en kompis och jag för att se matchen mot City. Har du några tips som vi inte får missa i staden Liverpool, att göra, se uppleva etc? Har inte varit där sedan 2001 då jag såg dem vinna mot Spurs, mål av Berger bla 🙂
  Tacksam för svar!
  Christian

  Svara
  1. Kristian Andersson Inläggsförfattare

   Tjena Christian.

   Tyvärr bodde jag aldrig i Liverpool, utan i Stoke-on-Trent, där jag arbetade för bet365. Men det är såpass nära så mina vänner och jag åkte oftast på alla hemma/borta-matcher och lärde känna staden och många människor på vägen. För tillfället smider jag planer för att under hösten/vintern flytta tillbaka till England och denna gång bosätta mig i Liverpool.

   Vad kul att ni ska över! Jag antar att staden ändrat sig en del sedan du var där senast! 😉

   Det finns ju, som du säkert känner till, massor att göra i Liverpool, och det beror ju även på vad man gillar att hitta på. Pubar och restauranger finns det ett enormt utbud av, museum och gallerior dyker allt som oftast upp här och där, och sedan har ni Albert Dock, Liverpool One, The Beatles Story, Cavern Club och så vidare. Det är omöjligt att inte uppleva många kulturella aspekter i Liverpool.

   Är det något speciellt du funderar över och som ligger i ditt/ert intresse?

   YNWA
   Kristian

   Svara
 2. Christian

  Hej och tack för svar. Albert Dock är givet och hänga där en del. Har också bokat touren vilket vi missade förra gången. Finns några sköna loungeställen att hänga i på kvällen som inte är alltför stökigt? Har du käkat på Viva Brazil? Carraghers place är väl nerlagt eller? Vi kanske inte hinner så mkt på tre dar heller än att äta, kolla, dricka ale och whisky och se grabbarna vinna mot Shitty 🙂

  Svara
  1. Kristian Andersson Inläggsförfattare

   Ja, touren är värd att gå om man inte tagit del av den förut 🙂

   De flesta ställen är rätt så softa att hänga på innan den sena timmen, då det oftast drar igång rejält, men har inget specifikt ställe direkt. Testa Newz Bar eller Modo t.ex.

   Viva Brazil är super! Riktigt god bufé och många utsökta köttsorter att välja från. Men kom ihåg att boka bord. Du kan även testa Meet, en argentinsk restaurang, men även där krävs det oftast att man bokar bord.

   YNWA
   Kristian

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *