Kungligt besök under helgen…

Tiden går verkligen fort, den bara flyger förbi. Jag har snart bott i Gibraltar i snart två månader och precis flyttat in i en ny lägenhet med min flickvän. Den är ljus, rymlig, modern och belägen på högsta våning. Vi har en stor, härlig balkong från vilken utsikten är fantastisk. Vi ser Afrikas kust (Marocko), nästan hela Gibraltar och även Spanien! Det är otroligt härligt att sitta på balkongen i solväggen och dricka en öl när man är ledig – njuter, det är vad jag gör.

Det är perfekt att vi precis flyttat in i vår nya lägenhet eftersom jag får besök av två vänner från och med idag (fredag) och över helgen. En av dem, Oliver, stannar till på onsdag för att sedan flyga vidare till Lissabon. Där ska han givetvis se rysaren, Portugal mot Sverige, i VM-kvalet.

Oliver är svensk och en av mina bästa vänner, och före detta kollega, från min tid i England och Stoke. Han är också en hängiven LFC-supporter och vi två brukade alltid åka på hemma- och bortamatcher tillsammans under fyra år. Till exempel var vi på St James’ Park när LFC besegrade Newcastle förra säsongen med 0-6. Den matchen är bara en av väldigt många matcher vi upplevt tillsammans och det finns många roliga historier om vad vi varit med om när vi åkt kors och tvärs över England för att följa Liverpool F.C. Lite för många för att skriva här tror jag. Oliver bor kvar i Stoke och går fortfarande självklart på matcher.

Den andra vännen heter Nick. Han är från Australien men reser under en tid runt i Europa. Vi har inte setts på över fyra och ett halvt år, men nu har han vägarna förbi Gibraltar innan han fortsätter sin resa genom Spanien. Vi blev vänner under det år som jag bodde i Australien. Han spelade i samma fotbollslag som jag, Spring Gully United, från Bendigo, norr om Melbourne. Det ska bli otroligt kul att träffa honom igen.

KOH

Oliver, Henrik och jag tillbaka i Stoke efter en lång dag i Liverpool.

Nu när både Oliver och Nick är här för att hälsa på har jag på lördag (imorgon) bokat ett bord för tolv personer på sportbaren The Ivy, dit jag går regelbundet för att se LFC spela. Där kommer vi samlas imorgon klockan 15.00 tillsammans med mina nya vänner och kollegor för att se LFC mot Fulham klockan 16.00. Det blir säkerligen en enormt rolig eftermiddag och kväll, där LFC förhoppningsvis införskaffar tre poäng, och vi kör en pubrunda på Main Street och avslutar med fest i Ocean Village nere vi marinan.

När det gäller matchen är jag säker på att vi vinner. Något annat finns inte på kartan, som man säger. Efter förlusten borta mot Arsenal, vilken var relativt väntad, gäller det att LFC svarar genom att köra över Fulham. Detta för att visa att man tänker haka på uppe i toppen och inte ge sig utan ”fight”! All respekt till Fulham, de kan ställa till det för oss, men för stunden är de inte i form och har problem. Detta är något som LFC måste utnyttja, helt klart.

Jag ser verkligen fram mot kvällen, helgen, vädret, sällskapet, matchen, maten och ölen!

Hoppas ni också får en härlig helg inklusive en vinst för Liverpool F.C!

YNWA

Kristian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *