Don’t be afraid of the dark…

Besvikelse. Ordet smakar riktigt bittert i munnen. Men det var känslan efter matchen mot Chelsea. En oerhörd besvikelse. Allt kändes tungt, motsträvigt och varken hopp eller glädje verkade någonsin kunna infinna sig igen. Allt ljus slocknade. Världen blev en mörk plats. Där stod vi helt plötsligt, omringade av dystra skuggor. Man vill ta sig därifrån, men det går inte. Inte med detsamma.

Det tar ett tag. En dag eller två. Till och med tre i vissa fall. Men sedan börjar mörkret försvinna och den grå dimman sakta skingra sig. Tunna ljusstrimmor bryter igenom vid horisonten. Vindarna blir starka igen och blåser bort allt det dunkel som tillfälligt lagt sig över våra själar. Där och då förstår vi. Det är så det är. Det är så det alltid kommer att vara. Orden kommer som en välsignelse. ”At the end of a storm…”. Med ens kommer styrkan tillbaka. Energin sveper över oss och fyller kropp och sinne med den totala viljan att stå upp med stolthet. Aldrig kommer vi brytas ner. Alltid kommer vi stå starka. Någon yttrar den sista meningen som fullbordar återkomsten från den mörka värld vi nyss befann oss i. Orden är riktade till dig, till mig, till oss…

”You’ll Never Walk Alone”.

Hur titelracet än slutar så kan vi inte annat än vara stolta över Liverpool F.C. Vårt lag har under säsongen tystat alla kritiker och bevisat att man återigen är ett lag att räkna med i den bästa fotbollsligan i världen. Nästa säsong intar vi även vår plats på den största scenen av alla, Champions League. Bara det är en bedrift i sig sett till hur mycket pengar våra konkurrenter spenderat jämfört med oss. Vi har bevisat att pengar inte alltid föder framgång utan att kollektivet, lagmoralen och viljan att alltid kämpa för varandra är tusen gånger viktigare. Vi kan som sagt vara grymt stolta vart än titeln hamnar den 11 maj – och det är med en stor, stor glädje jag kan skriva att de helt fantastiska kvällarna på Anfield kommer tillbaka inom kort.

Men än är kampen inte över. ”It’s not over until the fat lady sings”. Låt oss göra vårt eget jobb till fullo och sätta press på de andra lagen i toppen, oberoende deras resultat. Låt dem få kämpa hela vägen till slutet.

”We go to Crystal Palace, we go again!”.

YNWA

Kristian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *