månadsarkiv: november 2013

Kungligt besök under helgen…

Tiden går verkligen fort, den bara flyger förbi. Jag har snart bott i Gibraltar i snart två månader och precis flyttat in i en ny lägenhet med min flickvän. Den är ljus, rymlig, modern och belägen på högsta våning. Vi har en stor, härlig balkong från vilken utsikten är fantastisk. Vi ser Afrikas kust (Marocko), nästan hela Gibraltar och även Spanien! Det är otroligt härligt att sitta på balkongen i solväggen och dricka en öl när man är ledig – njuter, det är vad jag gör.

Det är perfekt att vi precis flyttat in i vår nya lägenhet eftersom jag får besök av två vänner från och med idag (fredag) och över helgen. En av dem, Oliver, stannar till på onsdag för att sedan flyga vidare till Lissabon. Där ska han givetvis se rysaren, Portugal mot Sverige, i VM-kvalet.

Oliver är svensk och en av mina bästa vänner, och före detta kollega, från min tid i England och Stoke. Han är också en hängiven LFC-supporter och vi två brukade alltid åka på hemma- och bortamatcher tillsammans under fyra år. Till exempel var vi på St James’ Park när LFC besegrade Newcastle förra säsongen med 0-6. Den matchen är bara en av väldigt många matcher vi upplevt tillsammans och det finns många roliga historier om vad vi varit med om när vi åkt kors och tvärs över England för att följa Liverpool F.C. Lite för många för att skriva här tror jag. Oliver bor kvar i Stoke och går fortfarande självklart på matcher.

Den andra vännen heter Nick. Han är från Australien men reser under en tid runt i Europa. Vi har inte setts på över fyra och ett halvt år, men nu har han vägarna förbi Gibraltar innan han fortsätter sin resa genom Spanien. Vi blev vänner under det år som jag bodde i Australien. Han spelade i samma fotbollslag som jag, Spring Gully United, från Bendigo, norr om Melbourne. Det ska bli otroligt kul att träffa honom igen.

KOH

Oliver, Henrik och jag tillbaka i Stoke efter en lång dag i Liverpool.

Nu när både Oliver och Nick är här för att hälsa på har jag på lördag (imorgon) bokat ett bord för tolv personer på sportbaren The Ivy, dit jag går regelbundet för att se LFC spela. Där kommer vi samlas imorgon klockan 15.00 tillsammans med mina nya vänner och kollegor för att se LFC mot Fulham klockan 16.00. Det blir säkerligen en enormt rolig eftermiddag och kväll, där LFC förhoppningsvis införskaffar tre poäng, och vi kör en pubrunda på Main Street och avslutar med fest i Ocean Village nere vi marinan.

När det gäller matchen är jag säker på att vi vinner. Något annat finns inte på kartan, som man säger. Efter förlusten borta mot Arsenal, vilken var relativt väntad, gäller det att LFC svarar genom att köra över Fulham. Detta för att visa att man tänker haka på uppe i toppen och inte ge sig utan ”fight”! All respekt till Fulham, de kan ställa till det för oss, men för stunden är de inte i form och har problem. Detta är något som LFC måste utnyttja, helt klart.

Jag ser verkligen fram mot kvällen, helgen, vädret, sällskapet, matchen, maten och ölen!

Hoppas ni också får en härlig helg inklusive en vinst för Liverpool F.C!

YNWA

Kristian

Jag blir så besviken…

Jag blir så besviken när jag läser allt gnäll och allt klagande som så kallade LFC-supportar häver ur sig på sociala medier efter en förlust. Men jag blir förbannad när jag läser helt orelevanta kommentarer som ”SÄLJ X!”, ”FAN ALLTSÅ, X ÄR JU HELT JÄVLA VÄRDELÖS!”, ”FÖR HELVETE, SPARKA RODGERS, TAKTIKEN FUNGERAR JU INTE!”. Självklart ska man få ha sina egna åsikter och kritisera när kritik är befogat, men enligt mig så ska detta framföras med relevans och logik, inte genom dumhet. Man får verkligen tycka att taktiken inte fungerar, och gärna förklara varför man tycker så, men att samtidigt hävda att Bredan Rogers borde få sparken är absurt. Kommentarer som dessa är i mångas ögon otroligt löjliga och saknar substans.

Efter förlusten borta mot Arsenal läste jag en hel del ”strunt” på internet gällande LFC och lagets insats. Jag kan verkligen förstå besvikelsen och till viss del ilskan – de finns inom mig med, tro mig – men istället för att i min besvikelse och ilska gå loss med ren och skär nonsens på till exempel vissa spelare, bara för att de inte hade en bra dag på jobbet, så sporrar det mig till att stötta laget ännu mer i motgång. Det är så jag är ”drillad” i mitt supporterskap till LFC, och det kan jag tacka farsan en del för. Inte minst kan jag tacka mina vänner i Liverpool för ytterligare stor inblick och gemenskap i ”familjen” Liverpool FC under tiden som jag bodde i England.

Tillbaka till allt gnäll. Var det inte på bortaplan mot Arsenal vi förlorade? Leder inte The Gunners PL och spelar för tillfället en riktigt bra fotboll? Oj, ja just det! En förlust borta mot Arsenal är givetvis irriterande och gör oss supportrar besvikna men den är inte avgörande gällande vart i tabellen vi hamnar vid säsongens slut. Absolut inte. Jag förväntade mig inte vinst mot Arsenal trotts den form LFC visat upp det senaste, särskilt på Anfield mot WBA. Mina förväntningar var inte höga även om förhoppningarna fanns där. En poäng hade varit alldeles utmärkt, men nu blev det en rätt så klar förlust, men den sved inte på samma sätt som föregående säsongers förluster på hemmaplan mot ”mindre” lag gjort eller gör.

Kanske tycker ni att jag har fel och att man borde bli lika besviken vid varje förlust ”no matter” vilket lag vi möter? Jag blir besviken, men jag försöker se det logiska i det hela. När LFC möter Fulham på Anfield på lördag så förväntar jag mig vinst och tre poäng. Det är helt enkelt skillnad på att spela borta mot ett Arsenal i bra form och som leder Premier League, än att spela på hemmaplan mot ett så kallat ”mindre” lag som för tillfället inte alls är i form. Dock finns det inga lätta matcher, utan jobbet måste självklart utföras av LFC ordentligt och med hjärta.

Vi vill alla att Liverpool FC ska vara i toppen av tabellen och kriga om titeln varje säsong, och förhoppningsvis kan Bredan Rodgers hjälpa oss dit, men vi är inte där än, och det kommer ta ytterligare ett par säsonger. Och för att lyckas behöver klubben, manager och spelare det massiva stöd som vi supportrar ger dem – bortsett från de rent ut sagt korkade kommentarer vissa, utan tanke, häver ur sig när det blåser lite motvind. Jag tar inte dessa supportrar seriöst och för mig personligen ser jag dem inte som LFC-supportrar. Mina krav och värderingar gällande supporterskap är högre än så.

Med allt detta i åtanke så tycker jag inte att vi gjorde bort oss mot Arsenal. Vi hade en del chanser som med lite tur kunde resultera i ett mål eller två, men vi hade inte någon ”killer instinct” vid avsluten. Sen ska det även sägas att Arsenal utan tvekan var det bättre laget, men kom ihåg att det inte alltid är det bättre laget som vinner. Ibland måste det vara så kallad ”stolpe in” istället för ”stolpe ut”.

I framtiden, vid en förlust, hoppas jag se mindre av alla meningslösa kommentarer skrivna av personer som istället behöver andas lugnt och räkna till tio innan de sätter fingrarna på tangentbordet. Däremot förväntar jag mig mycket mer ”stå bakom ditt lag i motgång”-kommentarer!

Nu tycker jag att vi tar nya tag mot Fulham på lördag och fixar tre sköna poäng.

YNWA

Kristian